Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Güneşten Korunma Yöntemleri

Güneş kremiyle korunun

En az SPF 30 ve üzeri koruma sağlayan bir güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Güneş kremlerinin insan sağlığı üzerinde uzun dönemde kanserojenik bir etkiye sahip olduğunu gösteren bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. Aksine, bazı çalışmalar güneş kremi kullanımının deri kanserlerinin azalmasına yardımcı olduğunu göstermektedir. Bu nedenle düzenli güneş kremi uygulayarak deri kanseri gelişimini engelleyebilirsiniz.

Çinko oksit kremler ışınları geri yansıtır

Özellikle çocuklar, gebe ve emziren anneler için titanyum dioksit ve çinko oksit içeren güneş kremleri daha güvenlidir. Bu filtreler ciltten emilmez ve hormonal yan etki riski taşımaz. Güneş ışınlarını yansıtarak cildi korurlar. Güneşe çıkmadan önce yüzünüze, boyun, dekolte, kulak ve ellerinize güneş kremi sürmeyi unutmayın. Her 2-3 saatte bir yenileyin.

Kışın da krem sürmeyi ihmal etmeyin!

Ultraviyole ışınları her mevsimde cilde zarar verebilir, bu nedenle yaz-kış, güneşli-bulutlu her durumda güneş kremi kullanmalısınız. Güneş kremi ambalajındaki bilgilere dikkat ederek UVA ve UVB korumalı ürünleri tercih etmelisiniz.

Geniş çeperli şapka ve gözlük takın

Gövde alanı ne kadar az güneşe maruz kalırsa cilt hasarı o kadar az olur. Bu nedenle geniş çeperli şapka ve güneş gözlüğü takarak yüz, kulak ve ense bölgenizi koruyabilirsiniz. Ayrıca uzun kollu ve bacaklı giysiler de güneşten korunmanıza yardımcı olacaktır.

Gölgede kalın

Mümkün olduğunca gölgede kalmaya özen gösterin, ancak gölgede kalsanız bile güneş kremi sürmeyi unutmayın. Güneş altında geçirilen süreyi kısaltarak cildinizi koruyabilirsiniz.

Koruyucu hap alabilirsiniz

Güneş koruyucu haplar ekstra koruma sağlayabilir, ancak doktor tavsiyesiyle almanız önemlidir. Deri kanserine yatkın olanlar veya özel durumları olanlar için ek bir koruma sağlayabilirler. Solaryumdan uzak durarak cildinizi daha fazla koruyabilirsiniz.

Related Posts

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Anne karnındaki 8 aylık bebeğe kan nakli yapıldı: 90 mililitre kan verildi

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 8 aylık hamile Birgül Bilgehan’ın (29) kansızlık teşhisi konulan bebeğine, 90 mililitre kan nakli yapıldı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.