Showroom’da insan yerine robot: Chery, otomobil satışında yeni bir dönem başlatıyor

Yapay Zeka Devrimi ve Otomobil Satışında Yeni Dönem Başlıyor

Yapay zeka devrimi, ilk aşamada otomobillerde otonom sürüşle başlamıştı ve ChatGPT telefonlarımıza inmeden çok önce dev teknoloji şirketleri, şoförlerinin işlerini elinden almaya başladı.

Uzun zamandır da, fiziksel olarak insan gibi görünen robotların yapay zeka yetenekleri kazanarak, günlük hayata girmesini bekliyoruz. Bu aşamada hayata geçtikten sonra pek çok insanın işlerini kaybedeceği bir süreç başlamış olacak diyebiliriz.

Elbette devletler, büyük kitlelerin işsiz kalarak toplumsal bir çöküşün yaşanmaması için bu devrimin bir anda gerçekleşmesini istemiyor ve gerekirse yasalar çıkartarak, işletmelerin robot çalıştırmasına kısıtlamalar getirecek hazılırklar planlıyorlar. Ancak bu nesil için olmasa bile gelecek nesillerde insanların çalıştığı iş alanları çok sınırlı olacak zira pek çok işi robotlar yapıyor olacak.

Bu işlerden biri de otomobil satışı olabilir. Zira Çinli otomobil üreticisi Chery, showroom’larında otomobil satışı yapması için yapay zekalı humanoid robotlar kullanmaya başladı.

Chery, 2024 yılının ortalarında bir robotik bölümü kurdu ve o zamandan beri AIMOGA adını verdiği insansı bir robotu tanıttı. AIMOGA, Çok Amaçlı Genetik Algoritmaya Sahip Yapay Zeka anlamına geliyor.

AIMOGA yürüyebiliyor, insan konuşmasını anlayabiliyor (DeepSeek’in AI modelleriyle entegrasyonu sayesinde) ve 10 dilde yanıt verebiliyor. Chery, botun “etkileşimleri geliştiren, kullanıcılara daha doğal ve ilgi çekici bir deneyim sunan insan benzeri bir hareket kütüphanesine” sahip olduğunu söylüyor.

Yine de AMIOGA’yı, henüz bir insan gibi doğal tepkiler vermekten, çevik hareketler yapmaktan uzak, bir tür “reklam aracı” olarak görmek mümkün. Ancak şunu da kabul etmek lazım ki, teknoloji şirketleri yapay zekayı insansı robotlarla birleştirmek için çok çalışıyorlar ve yakın gelecekte, insandan ayırt etmesi zor robotlarla karşılaşacağımıza hepimiz eminiz.

Related Posts

Gücünü toryumdan alan reaktör: Çin, sessizce yeni enerji çağına mı giriyor?

Gobi Çölü’nde yer alan deneysel reaktör, klasik nükleer yakıtların dışında toryum ve erimiş tuzla çalışıyor. Bu teknoloji, hem kesintisiz enerji üretimi hem de nükleer güvenlik açısından dikkat çekici sonuçlar vadediyor.

Altının şifresi çözüldü

Yapılan araştırmalara göre altının varlığının sanılandan daha eskilere dayandığı ortaya çıktı. Peki, altın ilk nerede ve nasıl oluştu?

İskoçya’da düşük frekanslı uğultu gizemi: Herkes bu sesin kaynağını arıyor

İskoçya’nın batısındaki küçük Lewis Adası’nda duyulan “50 Hz uğultusu” bir anda gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Reddit kullanıcıları üzerinde, yapay zekayla gizli deney yapmışlar

Yapay zekanın sosyal medya ortamında fikir ve davranışları nasıl yönlendirebileceğini sorgulayan bir deneyin, Reddit’te aylarca yürütüldüğü ortaya çıktı. Habersiz yürütülen bu deneyin ortaya çıkması, tabii ki beraberinde büyük tartışmaları da getirdi.

Telefonların şarj ihtiyacını kökten çözecek bataryanın seri üretimi başladı

Pekin merkezli şirket, cep telefonlarının şarja ihtiyaç duymadan sürekli çalışmasını sağlayacak bataryanın seri üretimine başladı.

Samsung ve Xiaomi’nin sevilen özelliği Android 16’da standart oluyor

Google, Android 16 ile birlikte Pixel kullanıcılarının uzun süredir beklediği bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Android Authority tarafından paylaşılan bilgilere göre, Samsung’un One UI arayüzünde yıllardır bulunan çift dokunuşla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir