Bakan Bayraktar: ‘‘Türkiye küresel bir aktör olma yolunda ilerliyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Stratejik Madenler Enerjide Dönüşüm Sürecinde Önemli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, dünyada enerji sektöründe dönüşüm süreci yaşandığına dikkat çekerek, kritik ve stratejik madenlere yönelik talebin arttığını vurguladı. Bu minerallerin temiz enerji teknolojilerinden batarya sistemlerine, elektrikli araçlardan dijital altyapıya ve sanayideki dönüşüme kadar birçok alanda vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Bayraktar, madencilik sektörünün artık sadece yer altındaki kaynakları çıkarmakla sınırlı olmadığını ifade ederek, ‘‘Bu alan ekonomik güvenliğin, sanayileşme stratejilerinin ve bölgesel etkinliğin temel yapı taşlarından biri haline geldi. Kritik minerallere erişim aynı zamanda uluslararası ilişkilerde de belirleyici bir faktör haline geldi. Türkiye olarak milli maden şirketi Eti Maden ile dünya bor rezervlerinin önemli bir bölümünü işletiyoruz. Üretimde katma değerli üretimi önceliklendiriyoruz ve nadir toprak elementlerinin işlenmesinde küresel bir aktör olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Bakan Bayraktar, ‘‘Eti Maden’in yanı sıra madencilik sektöründe önemli bir aktör olan MTAIC, arama, teknoloji ve uluslararası iş birliklerine dayalı yeni bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu iki şirketimiz sadece maden üretimine odaklanmıyor, aynı zamanda sorumlu madenciliği teşvik eden, teknik kapasiteyi artıran ve uluslararası ortaklıklara açık modeller geliştiren kamu kurumları haline gelmiş durumda” şeklinde konuştu.

Related Posts

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Küresel piyasalarda karardan önce moral havası: Gözler bu hafta açıklanacak Fed faiz kararında

ABD ile Çin arasında tarifelerde yumuşama beklentisi, güçlü şirket bilançoları ve karışık makroekonomik verilerle küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı pozitif kapattı. Gözler şimdi Fed’in faiz kararına çevrildi. Trump’ın her fırsatta Fed Başkanı Powell’a yönelik faiz indirimi çağrısına Fed’in nasıl bir karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirterek “Özellikle Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmayan yabancı elektronik ticaret sitelerinde karşılaşılacak sorunlarda muhatap da bulunmuyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yurt dışı alışverişlerde daha dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

ABD’li enerji devlerinin kârı düştü

ABD’li büyük enerji şirketi Exxon Mobil’in ocak-mart dönemindeki kârı yıllık bazda yüzde 6,2, ülkenin büyük petrol üreticilerinden Chevron’un kârı da yüzde 36,4 azaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir