İngiltere ve Hindistan’dan tarihi ticaret anlaşması

İngiltere ve Hindistan Arasında Tarihi Ticaret Anlaşması İmzalandı

İngiltere ve Hindistan arasında, oldukça önemli olarak nitelendirilen bir ikili ticaret anlaşması imzalandı. İngiltere Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, anlaşma ile İngiltere’den Hindistan’a yapılan ihracatta vergi indirimleri gerçekleşecek. Bu kapsamda, İskoç viskisi, kozmetik ve tıbbi cihazlar gibi temel ürünlerde Hindistan’a uygulanan vergiler düşürülecek.

Özellikle viski ve cin gibi içki kategorisinde geçerli olan gümrük vergileri, anlaşmanın 10. yılında ciddi bir şekilde düşürülecek. Ayrıca otomotiv ihracatına yönelik vergiler de belirli kota kapsamında yüzde 10’a kadar indirilecek.

Her iki ülke arasındaki ticaretin artması ve ürünlerin daha uygun fiyatlarla tüketicilere sunulması hedefleniyor. Havacılık sektörü, kozmetik, kuzu eti, tıbbi cihazlar, somon balığı, elektrikli makineler ve gazlı içecekler gibi birçok ürün ticaret anlaşması kapsamına alındı.

Ticaret anlaşması ile İngiltere ve Hindistan arasındaki ticaret rakamlarının artması ve ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. İngiliz ekonomisine yıllık 4,8 milyar sterlin katkı yapması öngörülüyor, böylece ikili ticaret 25,5 milyar sterline ulaşacak. Bu anlaşma, Brexit sonrası İngiltere’nin gerçekleştirdiği en büyük ticaret anlaşması olarak öne çıkıyor.

İmzalanan ticaret anlaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Keir Starmer, “Ticaret ve ekonomi için yeni bir dönemdeyiz. İngiliz ekonomisini güçlendirmek ve çalışan insanlara daha fazla kazanç sağlamak için daha hızlı hareket etmeliyiz. Hindistan ile imzalanan bu anlaşma, ekonomimizi büyütecek” dedi.

Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds ise, Hindistan ile imzalanan bu anlaşmanın İngiliz halkı için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Küresel belirsizliklerin yaşandığı bir dönemde, küresel ticarete yönelik bu pragmatik yaklaşımın işletmelere ve tüketicilere istikrar sağlayacağını vurguladı.

İngiltere ve Hindistan, ticaret anlaşması görüşmelerini şubat ayında başlatmıştı ve sonuç olarak önemli bir anlaşmaya imza attılar.

Related Posts

Trump, İsviçre ekonomisini köşeye sıkıştırdı

İsviçre’de bir restorana gitmek, birçok turist için bütçeyi aşan bir deneyim haline geldi. Özellikle Almanya’dan gelen ziyaretçiler, Zürih’te sipariş ettikleri bir Zürcher Geschnetzeltes adlı yemeğine neredeyse 43 dolar ödemek zorunda kalabiliyor. Bu …

Çin Merkez Bankası kısa vadeli faizleri düşürdü

Çin Merkez Bankası (PBoC), ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret gerilimine karşı ekonominin ve finans piyasalarının istikrarını sağlamak üzere para politikası tedbirleri açıkladı.

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE’de sert artış

Nisan ayında mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE aylık bazda yüzde 2,65 artarken, enerjideki artış yüzde 4,32’yi buldu. Gıdada yüzde 1,35, hizmet sektöründe ise yüzde 3,15’lik yükseliş kaydedildi.

Beyaz eşya sektöründen kritik veri: İç satışlar yüzde 15 geriledi

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, geçen yılın aynı zamanlarına göre beyaz eşyada iç satışların yüzde 15 gerilediğini bildirdi.

Çin ile ticaret savaşının ilk kurbanı Alman devi oldu

Volkswagen Grubu’nun gözde markası Audi, Avrupa’da durgun talep, Çin’de yoğun rekabet ve ABD’de ticaret baskılarıyla boğuşurken, ilk çeyrekteki düşük kâr marjı dikkat çekti. Şirket, çareyi ABD’de üretim seçeneğini masaya yatırmakta ararken Almanya’da 7 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir